Grim Harvest (Finnish)

Grim

Minkä arvoinen sinun sielusi on?

Grim Harvest on Film Noir-teemainen kauhuroolipeli, jossa pelataan erityiskyvyin siunattuja ihmisiä jotka pystyvät näkemään kuolleiden maanpäällä vaeltavia sieluja ja jopa vangitsemaan ja hyödyntämään niitä. Peli sijoittuu herkkään kylmänsodan kaltaiseen vaiheeseen Taivaan ja Helvetin välisessä sodassa jonka osapuolet keräävät sieluja ja valvovat pakkomielteisesti toistensa liikkeitä. Molemmat pitävät agenttejaan maanpäällä valvomassa tilannetta, mutta ensimmäistä kertaa maailmanhistoriassa näyttää siltä että tasapaino saattaa järkkyä, suuntaan tai toiseen.

Pelaajat ovat tämän asetelman keskellä erityisine kykyineen ja yrittävät ottaa sen hyödyn minkä voivat vallitsevasta tilanteesta ja kyvyistään. Molemman puolen agentit yrittävät värvätä hahmoja omiin joukkoihinsa ja lahjovat heitä rahalla, asemalla sekä erityisillä voimilla.

Pelissä pyritään luomaan hieman jännittynyt ja pelottava tunnelma. Yksi pelin teemoista on kuolemanjälkeinen elämä. Pelaajat joutuvat tekemään valintoja Taivaan ja Helvetin välillä, mutta päätös ei välttämättä ole yksinkertainen saati helppo. Taivaan ja Helvetin välinen sota vaatii veronsa, ja monet fanaattiset Reaperit voivat aiheuttaa paljon ongelmia.

Maailmasta

Kuolemanjälkeinen elämä ei ole niin autuas kuin usein annetaan ymmärtää. Kuolleiden ihmisten sielut eivät automaattisesti lennähdä minnekään vaan jäävät maanpäälle vaeltamaan. Tavalliset ihmiset eivät kuitenkaan näe sieluja, vaan niitä näkevät ainoastaan Reapereiksi kutsutut ihmiset.

Reaperit keräävät näitä kuolleiden ihmisten sieluja ja myyvät niitä eri tahoille, kuten Taivaalle tai Helvetille. Taustalla vaikuttaa näiden kahden välinen kylmä sota, jossa kilpaillaan sielujen määrällä ja laadulla. Pelaajien on tehtävä valinta puolien välillä yrittäen parhaansa mukaan hyötyä tilanteesta. Kaupankäynnistä voi saada rahaa, valtaa tai erityisiä mystisiä voimia.